torsdag 17 januari 2013

En film om ungdom《那些年》

2012-02-22

Jag såg en film som var mycket känd i alla kinesisktalande länder förra året, även slog filmen kassarekord i Hongkong.

Filmens namn är Denna flicka som vi alla har förföljt under ungdomstid. Namnet visar att filmen handlar om en berättelse av kärlek och ungdom. Trots att filmen är regisserad av en 32-årig man som är en taiwannesk och handlar om några killar och tjejer, tycker flera i medelåldern om den också, inklusive mig. Jag tror att filmen kanshe uppväckt de flesta för att komma ihåg egna ungdom.

Filmen är skrev av regissören enligt sin erfarenhet. Filmen handlar om några killar i gymnasium älskade en vacker, snäll och utmärkt flicka i sin klass. En av killarna som var snygg men dålig i skolan arrangeras framför henne på grund av hans mischief i klassrummet. Vid ett tillfälle fick killen kritik och straff från sin lärare i engelska i stället flickan. Flickan var imponerad av honom och bestämde sig för att hjälpa killens utbildningsprogram. Under processen då flickan hjälpte killen, förstås ibland hjälpte killen flickan, älskade flickan gradvis killen. Äntligen blev de förälskade i varandra efter de gick på egna universitet. Men genom kontakt under lång tid kände flickan att killen inte passade henne perfekt, så de bröt upp trots att de älskade fortfarande varandra. Kärleksfilmen får ett sorgligt slut-då flickan firade bröllop men brudgum var inte killen. Det sägs att flera i publiken grät när de såg till slutet. Kanshe en del av dem kom ihåg sina kärlekssagor.

Både huvudeskådespelerska och huvudskådespelare har bedårande och gullig utseende, dessutom spelade båda underbart. Det är inte underligt att filmen kan slå kassarekord. Egligt mig, det är en riktigt nostaligisk film som är den bästa filmen jag har tittat på nyligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar