torsdag 17 januari 2013

provade scouterna

Anna är Feis bästa vän. Vi hörde från henne att hon var med på en rolig kurs som hette scouterna. Anna tycker om kursen och hennes mamma rekommenderar den också. Enligt Annas mamma kunde barnen lära sig många saker på kursen, bland andra knopar,  första hjälpen, att packa och så vidare. Jag tänkte att de förmågorna var ju dom de som Fei behövde, dessutom kunde hon vara med sin bästis om hon också skulle vara med på kursen.

I tisdags följde vi Fei till Solna Scoutkår som låg på Parkvägan, inte så långt borta. Vädret var dåligt. Det snöade hela dagen. Men vi körde ändå till lokalen.

En snäll scoutledare välkomnade oss. Scouterna kom in undan för undan.  De var jämngamla med Fei. Kåren har avdelningar för olika åldersgrupper. Avdelningen som vi skulle vara med var spårarscouterat. Spårarsoutera passar barn i åldern 7-9 år, alltså passar det för Fei.

Kanske var den första lektion lite tråkig på grund av Feis förkylning. Fei berättade för oss att hon inte tyckte om spårarscouterna. Vi ville inte heller tvinga henne att gå viken kurs som helst. Det var bra för vi slapp åtminstone följa och hämta henne efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar